De Student Energy Race

De Student Energy Race (SER) is dé energiebesparingsrace tussen studentenhuizen uit heel het land. Komend stookseizoen start alweer de achtste editie! Studentenhuizen gaan van 1 november tot en met 29 februari (het stookseizoen) de strijd met elkaar om zoveel om zoveel mogelijk energie te besparen in huis. Dit jaar komen de studentenhuizen uit Amsterdam, Delft, Leiden, Nijmegen en Utrecht.

 

Vorig jaar bespaarden de deelnemende huizen in 5 maanden gemiddeld 24% en de winnaar zelfs 56% op stroom en gas ten opzichte van de drie voorgaande jaren.

 

Doelstelling

De energiebesparingswedstrijd heeft als doel om studenten blijvend bewust te maken van hun energiegebruik en ze te prikkelen dit energieverbruik te verminderen. Dit levert een bijdrage aan verminderen van de CO2-uitstoot en betaalbare huisvesting voor studenten.

 

De race

Tijdens de race gaan deelnemende studentenhuizen energie besparen door gewoontes aan te passen. Tijdens workshops krijgen ze handige tips en tricks en ze worden ondersteund door een Student Energy Coach. Dit is een student of starter die kenner is van besparen. Daarnaast kunnen huizen via een app hun gas en stroomverbruik – en hun prestatie ten opzichte van de andere huizen – real life inzien.

 

Winnaars

Iedere maand is er een prijs voor het huis dat die maand het meest bespaarde ten opzichte van andere jaren. Aan het eind van de race worden twee hoofdprijzen uitgereikt: de prijs voor het huis dat in de periode van de race het meest bespaarden ten opzichte van voorgaande jaren en het huis met de kleinste voetafdruk, dus het minste verbruik per m2 per persoon.

 

Mogelijk gemaakt door

De Student Energy Race wordt mogelijk gemaakt door DUWO, SSHDe Key, SSHN, Studenten voor Morgen, Shifft en SME Advies.