Ontwerp jij de nieuwe Student Energy Race?

Click here to view this page in English

 

Wij organiseren een hackathon voor een nieuwe duurzaamheidswedstrijd waarbij studentenhuizen het tegen elkaar opnemen. We willen de SER (Student Energy Race) in een nieuw jasje steken. Deelname aan de SER moet voor ieder studentenhuis toegankelijk worden. Daar hebben wij jou bij nodig! Bedenk jij met jouw team het beste concept voor de nieuwe Student Energy Race voor de komende 10 jaar? Wint jouw team de €250,- p.p.?

Student Energy Race

De Student Energy Race (SER) is dé energiebesparingsrace tussen studentenhuizen uit heel het land. Studentenhuizen gaan van 1 november tot en met 29 februari (het stookseizoen) de strijd met elkaar om zoveel om zoveel mogelijk energie te besparen in huis. Tijdens de race gaan deelnemende studentenhuizen energie besparen door gewoontes aan te passen. De SER heeft als doel om studenten blijvend bewust te maken van hun energiegebruik en ze te prikkelen dit energieverbruik te verminderen. Dit levert een bijdrage aan verminderen van de CO2-uitstoot en betaalbare huisvesting voor studenten.

Vraagstelling

Veel studentencomplexen beschikken over één energiemeter. Een studentencomplex omvat meerdere gangen; elke gang vormt als ware een separaat studentenhuis. Omdat al deze huizen in een complex dezelfde energiemeter delen, kunnen deze bewoners momenteel niet meedoen aan de SER. Wij zijn op zoek naar een nieuwe duurzaamheidswedstrijd voor studentenhuizen, waaraan álle studenten, ongeacht waar zij wonen, mee kunnen doen.

Wat biedt de hackathon jouw team?

What’s in it for you?

  • Inspirerende workshops zoals pitchen, design thinking en gedragsverandering;
  • Jouw concept de komende jaren het nieuwe format voor de Student Energy Race;
  • Je maakt kennis met toonaangevende experts op het gebied van duurzaamheid;
  • Een unieke gelegenheid om je passie voor duurzaamheid op je CV te laten zien;
  • Win de hoofdprijs van €250,- p.p.

Hoe ziet de hackathon eruit?

Tijdens de hackathon ga jij met je team een concept ontwikkelen voor een duurzaamheidswedstrijd voor studenten(huizen). Hierbij krijg je ondersteuning van verschillende experts op het gebied van duurzaamheid en heb je de mogelijkheid om verschillende mini-workshops te volgen. Aan het einde van de dag presenteer je jullie concept aan een vakjury. Het idee dat door de vakjury als beste beoordeeld wordt, zal de komende 10 jaar als inspiratie voor de SER worden gebruikt en wordt beloond met een van €250,- p.p. Wij zorgen die dag voor drinken en een lekkere lunch en avondmaaltijd. Het wordt een leuke en leerzame dag waarbij we samen werken aan de duurzaamheidswedstrijd van de toekomst.

Wanneer: nader te bepalen

Waar: nader te bepalen

Aantal personen per team: vijf of zes

Enthousiast?

De inschrijving is op dit moment gesloten vanwege de coronamaatregelen. Zodra de nieuwe datum voor de hackathon bekend wordt, zal de inschrijving weer heropend worden.